Informatiepagina van: Baukje van Kesteren

Naam: Baukje van Kesteren
Geboren: 1950
Diagnose: ‘een subtiele vorm van het syndroom van Asperger’

Op 52-jarige leeftijd kreeg ik de diagnose autisme-spectrumstoornis, later nader gespecifideerd als het syndroom van Asperger. Kort daarna begon ik gedichten te schrijven, alsmede een boek over autisme en eenzaamheid. In 2005 verscheen dat boek onder de titel Een gat waar je hart zit. Eenzaamheid bij mensen met autisme, zie www.swpbook.com/677
In 2006 verscheen mijn eerste dichtbundel: Overgave. Gedichten bij de Bijbel en Een cursus in wonderen bij Trivium Uitgeverij in Sneek. In 2007 bracht ik in eigen beheer een haiku-bundel uit: Ongetemperd licht. Haiku’s bij Een cursus in wonderen. In februari 2008 volgde een niet-religieuze dichtbundel, Dit land, waarin ik niet geboren ben, opnieuw bij Trivium Uitgeverij. Ik heb diverse prijzen gewonnen in dichtwedstrijden en ben nog niet uitgeschreven!
Ik geef ook lezingen op basis van mijn boek en lees graag gedichten voor, bijvoorbeeld als extraatje op ledenvergaderingen van verenigingen.
Mijn levensverhaal, alsmede informatie over autisme, adhd, mijn levensbeschouwing (gebaseerd op het boek ‘Een cursus in wonderen’), ME/chronische vermoeidheidssyndroom (waar ik 13 jaar aan geleden heb, maar nu van ben hersteld), mijn dichtbundels en diverse andere onderwerpen, zie www.delachendepanda.nl

Overleden

Op 16 juli 2012 is Baukje van Kesteren overleden. Baukje verbleef sinds halverwege juni 2012 in Hospice De Kime te Sneek. Tot 10 juli 2012 heeft ze haar weblog bijgehouden. Baukje is 62 jaar geworden.

De gedichten :